Armata israeliană a lansat un atac în orașul Rafah. ”Nu vrem să ne dea nimeni de mâncare, vrem să ne lase în pace și să putem supraviețui singuri”

Share

Teamă şi haos printre palestinienii aflaţi la Rafah, lângă granita cu Egiptul. O clădire rezidenţială, cunoscută ca turnul Al-Masri, a fost atacată peste noapte de armata israeliană. Nu au fost victime. Şi la această oră, oamenii încearcă să-şi recupereze bunurile de printre ruine. Cea mai mare parte a populaţiei din Fâşia Gaza a rămas fără acoperiş deasupra capului.

Armata israeliană a lansat atacul peste noapte. Oamenii spun că au primit avertisment cu 30 de minute înainte de atac, prea puţin pentru a se putea adăposti. Lumea a intrat în panică și a urmat haosul.

Războiul din Gaza a distrus ”orice sentiment de umanitate împărtăşită”, deplânge preşedinta CICR

Războiul din Gaza a distrus „orice sentiment de umanitate împărtăşită”, a deplâns sâmbătă preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), cerând încetarea ostilităţilor, eliberarea ostaticilor şi acces la deţinuţii palestinieni, informează AFP.

”A fost stare de panică şi frică, nici nu vă imaginaţi. Ne-au spus să evacuăm turnul într-o jumătate de oră. Este dificil să evacuezi 300 de familii într-o jumătate de oră, oamenii au alergat pe scări, unii au căzut, a fost haos.” ”Am venit la Rafah pentru că ni s-a spus că este o zonă sigură. Și acum se apropie Ramadanul, nu știu cum ar trebui să trăim…”. ”Aceasta este situația tuturor oamenilor din Gaza, uitați-vă la ei, toată lumea este strămutată… Nu vrem să ne dea nimeni de mâncare, vrem să ne lase în pace și să putem supraviețui singuri, aceste rachete care cad peste noi sunt rachete americane, să ne lase în pace și vom fi bine, o să supraviețuim.” au spus trei bărbați din Fâșia Gaza.

Cel puțin cinci oameni au fost striviți de pachetele cu ajutoare lansate cu parașute în Fâșia Gaza

Cel puțin cinci oameni au murit în Fâșia Gaza, după ce ajutoarele umanitare parașutate din avion au căzut peste ei.

Potrivit autorităţilor din Fâşia Gaza, peste 30.000 de palestinieni au fost uciși și 70.000, răniți, în ofensiva militară a Israelului asupra Hamas. Totul a pornit de la atacul grupării teroriste asupra Israelului, în data de 7 octombrie, soldat cu 1.200 de victime şi 253 de oameni răpiţi

The post Armata israeliană a lansat un atac în orașul Rafah. ”Nu vrem să ne dea nimeni de mâncare, vrem să ne lase în pace și să putem supraviețui singuri” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri