Numărul femeilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei este în creștere. Zelenski: Tot ceea ce fac ele pentru Ucraina inspiră întreaga lume

Share

Numărul femeilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei este în creștere, a anunțat canalul Telegram al forțelor de apărare ucrainene. Preşedintele Zelenski le mulţumeşte ucrainencelor.

Numărul femeilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei este în creștere, a anunțat canalul Telegram al forțelor de apărare ucrainene.

La nivelul lunii ianuarie a acestuia an, 45.587 de femei serveau în armata ucraineană. În 2014 acest număr este de 16.500, iar în 2023 de aproximativ 43.400.

Dintre femeile care servesc în prezent în armată, 13.487 sunt înrolate, iar peste 4.000 sunt desfășurate propriu-zis pe front. În total, în 2024, numărul total al femeilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei (inclusiv cele care nu sunt personal militar) a ajuns la 62.000. În 2014, această cifră era de 49.000.

“Femeile ucrainene tratează, educă, fac voluntariat, salvează și își apără cu curaj familiile și țara. Ele sunt profesioniste, altruiste, hotărâte și posedă o mare forță interioară. Femeile noastre iubesc, cresc, protejează și îngrijesc. Tot ceea ce fac ele pentru Ucraina inspiră întreaga lume. Le mulțumesc pentru tot. Le mulțumesc pentru că ne multiplică forţa” a transmis Volodimir Zelenski.

8 martie, Ziua Internațională a Femeii

Este un moment bun pentru a reflecta la progresele realizate, un moment bun pentru a cere schimbări și pentru a celebra actele de curaj și determinare ale femeilor obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor.

Femeile strălucesc în domenii cheie. Pentru prima dată, femeile au ajuns să câștige mai bine decât bărbații în România

Egalitatea de șanse prinde rădăcini și în România, și tot mai multe femei ajung în funcții de conducere sau conduc business-uri de succes în domenii controlate de bărbați.

The post Numărul femeilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei este în creștere. Zelenski: Tot ceea ce fac ele pentru Ucraina inspiră întreaga lume appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri