Primăria Sectorului 2 vrea să concesioneze zona de distracții din Parcul Tei. Investiția nu e profitabilă, spune edilul

Share

Primăria Sectorului 2 din Capitală vrea să concesioneze, pentru 15 ani, zona de distracții din Parcul Tei, amenajată în mandatul fostei administrații. O investiție de 14 milioane de euro care nu s-a dovedit profitabilă. Primăria recunoaște că nu a fost capabilă să o gestioneze astfel încât să scoată bani din folosirea echipamentelor de agrement cumpărate.

Caruselul, roller coaster-ul, roata mare şi maşinuţele electrice, împreună cu terenul pe care se află, sunt printre echipamentele de agrement pe care Primăria Sectorului 2 vrea să le concesioneze.

Investiția, inaugurată în 2016, a costat 14 milioane de euro, iar o parte din bani au venit din fonduri europene. Pentru că nu a reușit să o facă profitabilă, primăria a recurs la soluția concesionării.

Dragos Porojnicu, jurnalist TVR: Primăria propune ca parcul să fie concesionat pe o perioadă de 15 ani, iar nivelul minim al redevenţei să fie de 10% din veniturile totale, dar nu mai puţin de 25.000 de lei pe lună.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Lansăm o licitație în care să fie prezent oricine. Oricine poate să facă acest lucru. Cine oferă mai mult pentru această redevență sigur că este foarte avantajat să câștige și în acest fel și primăria, în loc să cheltuie bani, câștigă bani, iar cetățenii o să aibă un parc de distracții utilizabil.

Specialiștii în administrație publică spun că primăria avea și alte variante pentru această investiție.

Dragoș Dincă, prof. univ., Administraţie Publică, SNSPA: Faptul că ei se gândesc la o concesiune nu este un lucru rău, pentru că practic scapi de niște cheltuieli, de întreținere, amenajare și dacă concesionezi ai un venit. Numai că redevența asta de 5000 de euro pe lună e o glumă. Numai din chiria unei tarabe pe acolo faci 5.000 de euro. Mai era și varianta în care putea să înființeze o întreprindere publică cu obiect de activitate Administrare Parc și tot profitul rămânea la sector.

Pentru a concesiona zona de distracții din Parcul Tei, Primăria Sectorului 2 trebuie să obțină aprobarea Consiliului General al Capitalei.

The post Primăria Sectorului 2 vrea să concesioneze zona de distracții din Parcul Tei. Investiția nu e profitabilă, spune edilul appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri