Ultimul roman scris de Gabriel Garcia Marquez, „Ne vedem în august”, lansat postum la nivel internațional

Share

Ultimul roman scris de Gabriel Garcia Marquez, „Ne vedem în august”, este lansat astăzi postum, la nivel internațional. Cartea a fost scrisă de faimosul artist columbian în 2004, însă laureatul premiului Nobel pentru literatură a decis să nu îl publice. Acum, fii lui Garcia Marquez au prezentat oficial romanul publicului la Madrid.

Romanul “Ne vedem in august” redă povestea Anei Magdalena Bach, o femeie care în fiecare vară călătoreşte pe insula unde este îngropată mama sa şi timp de o noapte se transformă într-o persoană cu totul diferită.

Este un elogiu adus libertăţii femeii, dragostei şi sexualităţii.

Gonzalo şi Rodrigo Garcia, unul dintre ei prezent prin videoconferinţă le-au vorbit cititorilor despre decizia dificilă de a publica acest volum.

Gonzalo Garcia, fiul lui Gabriel Garcia Marquez: Sigur că există o anumită curiozitate cu privire la ce ar fi crezut părinții despre acest lucru, despre ceea ce am realizat împreună acum, ei  nu au participat la această decizie.

Rodrigo Garcia, fiul lui Gabriel Garcia Marquez: El nu a păstrat niciodată cărți needitate. Orice carte pe care nu o termina sau de care nu era mulțumit, era distrusă. Așadar, faptul că nu a distrus această carte cred că este și un semn că aceasta a devenit oarecum indescifrabilă, ceva ce el a uitat.

Romanul „Ne vedem în august​” a fost scris în 2004, cu 10 ani înainte să moară. Cartea a fost tradusă şi în limba română şi poate fi găsită şi pe rafturile librăriilor din ţara noastră.

The post Ultimul roman scris de Gabriel Garcia Marquez, „Ne vedem în august”, lansat postum la nivel internațional appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri