Primăria sectorului 1 vrea să demoleze șapte terase construite ilegal pe malul lacului Herăstrău

Share

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat că va demola șapte terase construite ilegal pe malul Lacului Herăstrău, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Capitalei. Acestea ar fi ocupat abuziv domeniul public. Mai exact spațiul verde și pontoanele care sunt în proprietatea Municipiului București.

Patronii celor şapte terase de pe malul lacului Herăstrău au fost somați de primăria sectorului 1 că până marți să desființeze lucrările ilegale, anunță Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand: În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă protejată. Polițiștii locali le-au dat termen de 72 de ore pentru a desființa aceste lucrări ilegale construite pe domeniul public și dacă nu se conformează, vor fi desființate pe cale administrativă, adică în baza dispozițiilor semnate de primarul general.

”Foarte bine. Dacă le-a construit ilegal. De ce nu face tot omul de rând? Pentru că nu are bani și putere”, spune un bucureștean

”Mă deranjează îmbogățiții peste noapte, mă deranjează cei care desconsideră legea, care își fac de cap și își imaginează că în țara asta totu-i posibil”, spune alt cetățean.

Cele șapte restaurante au fost construite pe proprietatea Primăriei Capitalei. Pentru desființarea lor este nevoie și de acordul primarului general Nicușor Dan.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: E adevărat că există probleme de legalitate la multe dintre ele sau o parte dintre ele, însă această ilegalitate s-a săvârșit prin intermediul unor acte emise de primarul Municipiului București în mandatele anterioare și pentru care în momentul acesta nu mai există termenul în care primarul municipiului București să își conteste propriile acte.

În ciuda ultimatumului dat de primarul sectorului 1, majoritatea restaurantelor sunt deschise în continuare.

Deși am încercat să obținem un punct de vedere de la reprezentanții teraselor despre care primăria Sectorului 1 spune că le va demola, până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Daniel Trifu, vicepreşedinte, Eco-Civica: Dacă tu nu vrei să demolezi construcția respectivă, atunci primăria vine și demolează pe propriile cheltuieli, după care se îndreaptă împotriva celui care a construit ilegal pe domeniul public. Aceasta este legea și trebuie respectată de toată lumea, nemaivorbind că Parcul Herăstrău este monument istoric.

În prezent, în jurul pontoanelor pe care s-a construit ilegal pot fi văzute deşeuri precum pet-uri, ambalaje, vegetație uscată, dar și pești morți.

The post Primăria sectorului 1 vrea să demoleze șapte terase construite ilegal pe malul lacului Herăstrău appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri