24 de ordonanțe de urgență, noaptea, înainte de moțiune

Share

Miniștrii Guvernului Orban au propus, marți seara, la începutul ședinței de guvern, 24 de noi ordonanțe de urgență.

Printre OUG propuse s-au numărat: cea care modifică legislația electorală, pe cea din domeniul sănătății care introduce spitalele private în programele naționale pentru susținerea bolnavilor, sau cea care vine să rezolve, într-o primă etapă, decontarea de către stat a navetei școlare a elevilor.

La începutul ședinței, premierul a confirmat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern există un proiect de OUG pentru reglementarea alegerilor parlamentare anticipate. El a precizat că la acest act normativ s-a lucrat împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru că nu există o reglementare precisă în acest domeniu, ci doar prevederi constituționale care stabilesc termenul maxim în care pot fi organizate alegerile anticipate după dizolvarea Parlamentului.

Pe de altă parte, Orban a negat informațiile potrivit cărora Guvernul va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi pentru că acest lucru a fost reglementat prin asumarea răspunderii. El a mai subliniat că nu poate fi emisă o OUG în situația în are există în derulare o procedură de angajare a răspunderii în Parlament.

După cum se știe, miercuri, 5 februarie, de la ora 12, începe discutarea și votarea moțiunii de cenzură a PSD.

Ultimile Stiri

Alte Stiri