O aeronavă rusă a fost interceptată de avioanele de luptă britanice și germane, după ce a fost identificată în apropierea spațiului aerian al NATO, potrivit SKY News.

Două avioane Typhoon  – unul britanic și unul german – au reacționat la aeronava rusă, după ce aceasta nu a reușit ca să comunice cu controlul aerian eston, în apropierea spațiului aerian al națiunii NATO.

Ministerul Apărării a spus că este o misiune „de rutină” a NATO.

Confirmând acest lucru, un pilot Typhoon, din Escadrila de bombardiere a RAF, care nu a fost numit de către MOD, a spus: „Ca pilot de luptă, aceasta era o afacere de rutină, chiar dacă zburam alături de un coleg german”.

Pilotul a spus că a identificat și monitorizat avionul rusesc în timp ce acesta „tranzita aproape de spațiul aerian NATO”.

Având în vedere că nu a comunicat cu controlul traficului aerian, aceștia l-au interceptat, pentru a se asigura că știu „cine [a fost] și [pentru] ca să mențină siguranța zborului pentru toți utilizatorii spațiului aerian”.

Este pentru prima dată când forțele aeriene britanice și germane fac echipă, pentru a patrula spațiul aerian din Estonia, care împarte granița cu Rusia și face parte din NATO.

Ministrul forțelor armate, James Heappey a declarat: „NATO continuă să formeze baza securității noastre colective.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here