A trecut la Domnul în dimineața zilei de 11 martie 2023 episcopul Alexandru Mesian al Eparhiei greco-catolice de Lugoj. Avea 86 de ani. Cu o săptămână în urmă a fost internat de urgență în urma mai multor patologii la spitalul din Lugoj. Ales și numit episcop al Eparhiei greco-catolice de Lugoj în urmă cu 29 de ani, anunță Vaticannews.

Avea 86 de ani, iar în urmă cu o săptămână a fost internat de urgență la spitalul din Lugoj în urma mai multor patologii.

”Cu regret şi durere în suflet, dar şi cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu”, se citește în comunicatul de presă, ”anunțăm că în dimineaţa zilei de 11 martie 2023, Preasfinția Sa Alexandru Mesian, episcopul Eparhiei greco-catolice de Lugoj, s-a stins lin din viață la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Municipal din Lugoj”.

Potrivit comunicatului, starea sănătății sale s-a deteriorat progresiv în ultimele luni, iar în seara zilei de 4 martie a fost internat de urgență cu insuficiență respiratorie acută, fiindu-i diagnosticate multiple patologii.

Regretatul episcop Alexandru l-a slujit pe Dumnezeu și poporul ce i-a fost încredințat cu o statornicie admirabilă, cu râvnă apostolică și profundă căldură umană, lăsând în cei 58 de ani de preoție o amprentă memorabilă în sufletele celor care l-au întâlnit pe drumul vieții și al credinței.

În urmă cu 29 de ani a fost ales și numit episcop de Sfântul Ioan Paul al II-lea, față de care nutrea un adânc respect și o venerație sinceră.

A trecut la Domnul din această viață, evidențiază comunicatul de presă, așa cum ne rugăm la Dumnezeiasca Liturghie: „sfârșit creștinesc, fără pătimire”.

În aceste ceasuri de rugăciune și rămas bun, ”întregul cler eparhial, călugării, călugărițele și poporul credincios al îndoliatei Eparhii de Lugoj înalţă rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”.

Foto: PS Mesian alături de Papa Francisc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here