”Oare mafia imobiliară l-a învins pe Nicușor Dan? Scenariul zilei de azi din CGMB a fost scris deja de Partidul Național Liberal, care ar fi trebuit să-l susțină pe primarul general? Va fi obligat obligat să renunțe la proiectul de a suspenda PUZ-urile pentru cele 5 sectoare din București?”, sunt întrebările legitime pe care jurnalista Rodica Sărmaș Furnea și le pune într-un editorial apărut vineri.

Nicușor Dan a făcut, miercuri, un anunț: urma ca, în ședința de vineri a Consiliului General, să depună un proiect prin care se suspendau pentru doi ani Planurile Urbanistice Zonale în Sectoarele 2, 3, 4, 5, și 6.

PUZ-ul din Sectorul 1 este suspendat încă de anul trecut, prin sentință judecătorească.

Primarul general a argumentat, într-o conferință de presă, cum se urmărește betonarea spațiului verde, cu blocuri chiar și de 28 de etaje.

Joi seara, Violeta Alexandru, președinta PNL București, a scris pe o rețea de socializare că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector ar însemna „lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism” și că vor vota pentru o suspendare de trei luni.

Jurnalistul Sebastian Zachmann a explicat, pe Facebook, ce s-a întâmplat în culise.

“Anticipam ieri că mafia imobiliară va trage sfori astfel încât să nu fie suspendate PUZ-urile de sector, așa cum a propus Nicușor Dan.

Aseară a avut loc o ședință la PNL București și consilierii generali s-au plâns că ei nu pot să voteze așa ceva. Chipurile, dezvoltatorii imobiliari i-ar da în judecată și le-ar cere daune. «Mai bine demisionăm din Consiliul General decât să votăm suspendarea PUZ-urilor», au strigat liberalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here