Medicul de origine română Laura Ghibu, care acum locuiește în Suedia, a realizat un videoclip în care arată cum funcționează vaccinul anti-COVID. Varianta în italiană a fost preluată pentru campania de informare aferentă vaccinării în toată regiunea Lombardia. E GRATUIT și disponibil în limba română, doar Ministerul Sănătăţii trebuie să facă demersurile preluare a conținutului.

După ce a primit explicația științifică, fiica Laurei Ghibu a ”tradus” informațiile în formă grafică, realizând ilustrațiile folosite în videoclip.

Videoclipul a devenit viral, fiind distribuit de peste 6000 de persoane. Laura Ghibu a relatat că medicii italieni i-au cerut permisiunea de a prelua varianta în limba italiană pentru campania de informare din regiunea Lombardia.

Povestea videoclipului, spusă de medicul Laura Ghibu pe Facebook:

”Astrid, 12 ani : ” Mama, cum funcționează vaccinul anti COVID ?”

Eu : ” Blablablablablablabla………………..”
După două ore a venit cu tableta și mi-a arătat ceea ce puteți și voi admira, dacă vizionați filmul de mai jos:
PS. Am făcut ieri și varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia și care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.
A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!
Aviz autorităților române!
PPS. Am făcut o modificare în cateva clipuri din videoul original al fiicei mele ca să fie mai clar. Las si videoul original.
Bigliografie
Prezentarea medicului Laura Ghibu, conform paginii romania2118.eu:
S-a mutat în Suedia la sfârșitul lunii iunie 1990. A invătat limbă suedeză și a urmat pentru început facultatea de biomedicină la Uppsala, apoi facultatea de medicină dentară la Lund și Malmö. A militat din 1994 până în 1995 pentru aderarea Suediei la Comunitatea Europeană, ca și reprezentantă a studenților de medicină dentară suedezi, și a fost printre primii studenți care au profitat de programul de schimb studențesc între tările Comunitătii Europene ( cum se numea atunci), studiind 6 luni în Regatul Unit, în Țara Galilor, la Cardiff.
După examenul de diplomă, s-a mutat în Elveția la specializarea în chirurgie orală și implantologie, după care a deschis o clinică de chirurgie orală și stomatologie în Italia în Santa Flavia, un orăsel pe malul mării, în apropiere de Palermo, Sicilia. În Italia a trăit 12 ani și pe langă gestiunea clinicii și-a format o familie împreună cu Francesco. În anul 2008 s-a născut fiica ei Astrid Cecilia. Din 2012, locuiește la Malmö, unde a lucrat la facultatea de medicină dentară din oraș și apoi că medic stomatolog specializat în chirurgie orală la diferite clinici private.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here