O doctoriță de la Secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului „Marie Curie” din Capitală, Silvia Costinean, a publicat pe Facebook un comentariu îngrijorător despre situația din spitale, acuzând autoritățile că propagă minciuni în spațiul public privind gradul real de pregătire în fața coronavirusului.

„Sunteți liberi să mă acuzați că induc panică și alte tâmpenii. Dar există mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști. Nu știți ce se întâmplă cu adevărat în spitale”, își începe aceasta postarea pe Facebook.

Redăm postarea integrală:

„În primul rând, nu există teste. În spitale mari din București, ce să mai vorbim de provincie.

Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.

Personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat.

De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensivă, celor incluși în așa zisele TI pentru COVID, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală.

Masca aceea e bună pentru ieșit pe stradă – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți – nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu pacienți infectați!

Deși medicii italieni au avertizat că este CONTRAINDICATĂ ventilația non-invazivă, pentru că în final tot ajungi să intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru că prin aplicarea de presiuni pozitive în nazofaringe împingi toată încărcătura virală în plămâni, deci agravezi inflamația interstițială pulmonară (același lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe că este grav, cel de la Balș, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!

De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologică, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID-negativi și transferați din Balș în alte secții de terapie intensivă. Primul a decedat între timp, soția lui e în carantină, dar el a fost declarat negativ.

Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut în diagnostic «pozitiv pentru coronavirus comunitar».

De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?

Suspiciunile sunt întemeiate – context epidemiologic, insuficientă respiratorie severă – cum oare îi iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidență!

Ambii au fost admiși prin transfer într-o altă secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.

Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienți confirmați și declarați pozitiv.

Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor!

Oficial, personalul este lăsat să fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, că nu e nevoie de echipament de protecție.

Se întreabă retoric medicii anesteziști «unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru că tu nu ai fi lăsat să se întâmple asta!»

Când se vor adună morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevărul!

Dar, va fi prea târziu!”

9 COMENTARII

  1. A întrat cineva oare sa verifice profilul acelei doctorițe? Eu da… Si ghici ce.. Nu este nici o doctorita.. Este un cont fals care postează regulat chestii politice și nu numai!!

  2. Fix acelasi tip de lucru s-a intamplat si la Cernobil. Au bagat oameni in fata pentru a repara situatia, au spus adevarul cand era deja prea tarziu, dar nu le-au dat echipamente de protectie. Acum sunt doar niste cifre…

  3. Aceasta dna doctor posteaza zilnic in medie 30 de postari alarmiste, de la 7 dimineata pana la 22 seara. Daca munceste cum de are are timp? Daca nu munceste de unde stie cum este intr-un spital de boli infectioase? A mai postat si in 2014 ceva bazaconii ca stau copiii in frig la spitalul Marie Curie… Eu personal am discutat cu o asistenta de la Siptatul de boli infectioase, Movila, din Ploiesti. Se recolteaza probe si testele se trimit la Bals, protocolul este strict si se respecta si au echipamentul necesar. Cetatenii care nu respecta regulile si cei care transmit panica sunt cei care trebuie condamnati, in niciun caz nu Guvernul. Pana una alta suntem tara cu cele mai rapide masuri luate si au fost stricte, iar acum vor fi si mai stricte! Chiar totul ne pute si tot in curtea altuia ne uitam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here