Un cetățean român a murit în Italia din cauza infectării cu coronavirus, pacientul având afecțiuni preexistente, informează MAE. Este vorba despre o femeie de 80 de ani din Borșa, Maramureș.

Primul român care a murit din cauza Covid – 19 este o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă de cancer.

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, a declarat, pentru Mediafax, că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani. Femeia se afla în Italia pentru a-și îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

”Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, aspus Sorin Timiș.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente” se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here