Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis că „vor fi alegeri anticipate”, iar unul dintre argumente este acela că Parlamentul respinge ”pe bandă rulantă” acte normative adoptate de Guvern.

Vor fi alegeri anticipate, cum să renunțăm la un obiectiv fundamental pentru România? Faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative care aduc lucruri bune pentru români este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Orban.

Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile anticipate a fost respinsă miercuri de plenul Senatului. Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că decizia privind alegerile anticipate se va lua în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională şi că Guvernul a dat o ordonanţă în acest sens ”din motive extrem de temeinice”, iar cine va vota împotrivă ”nu vrea să respecte termenele constituţionale”.

Liderii PNL s-au întâlnit cu Iohannis, miercuri seară, la o vilă de protocol pentru a discuta despre planul de declanșare a anticipatelor.

Liderii PSD au decis, miercuri, în unanimitate, în cadrul Comitetului Executiv Național, să boicoteze votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2. Votul va avea loc pe data de 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here