100 de teroriști Hamas au fost uciși în ultimele zile. Doi ostatici au murit, a anunțat gruparea, care pune soarta celor răpiți în balanță cu un acord de pace

Share

În atacurile israeliene din Gaza din ultimele zile au murit 2 ostatici și 8 au fost grav răniți, afirmă gruparea Hamas. În replică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ostaticii rămași în viață, aflați încă în mâinile teroriștilor, sunt un motiv suficient pentru a duce operațiunea din Gaza la bun sfârșit.

Armata israeliană a eliminat 100 de teroriști în zona Khan Younis, în ultimele zile, mai ales în urma unor acțiuni de gherilă urbană.

Yoav Gallant, ministrul Apărării, Israel: „Am pătruns în locaţiile Hamas cele mai delicate, folosim informaţiile pe care le au ei împotriva lor. Le descoperim armele şi le distrugem.”

Pare iminentă declanșarea unei operațiuni terestre în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, acolo unde se află peste un milion de refugiați palestinieni.

Autoritățile israeliene le-au pus în vedere să părăsească zona, dar oamenii spun că nu au unde se duce. De la începutul ofensivei israeliene în Gaza, în octombrie anul trecut, au tot fugit din calea luptelor.

Benjamin Netanyahu, prim-ministru, Israel: „Relocarea civililor e parte din efortul nostru de război, iar efortul Hamas e de a-i ţine acolo. Dar până acum am reuşit, şi vom reuşi şi de acum înainte. Cei care spun că nu trebuie, sub nicio formă, să intrăm în Rafah, ne spun, de fapt, pierdeţi războiul.”

David Cameron ”profund îngrijorat” de o invazie terestră israeliană în Rafah. Josep Borrell avertizează în privința unei catastrofe umanitare

Gruparea Hamas amenință că, în cazul în care Israelul va intra terestru în Rafah, va dinamita, practic, orice șansă privind un acord pentru eliberarea ostaticilor.

Armata israeliană a descoperit în Gaza un tunel Hamas, de sute de metri lungime, care trece, parțial, pe sub sediul agenției ONU pentru refugiați palestinieni.

Agenția se află în plin scandal privind legăturile unor angajați cu teroriștii Hamas. Intrarea în tunel este chiar lângă o școală și la 20 de metri de mers pe jos prin subteran se ajunge chiar sub sediul agenției ONU pentru refugiații palestinieni.

The post 100 de teroriști Hamas au fost uciși în ultimele zile. Doi ostatici au murit, a anunțat gruparea, care pune soarta celor răpiți în balanță cu un acord de pace appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri